Művészeti linkportál
Ahová érdemes eljutni, oda nincs rövidebb út.
MENÜ

Artlinkcenter - művészeti linkportál

Művészeti linkgyűjtemény


Pálinkás Krisztina Lyrian

 

Pálinkás Krisztina ezt írja magáról az oldalán:

 

Lyrian

 

Most olyat kellene ide írnom, amitől megáll az Idő, megdermed tátott szájjal a kakukkos-óra csiripelő szárnyasa, torkán akadva az ébresztés nyikorgó dallama... de én nem tudok ilyet írni.

Világra jöttem, idestova 44 éve, s Csipkerózsika mélycitromsárgára szineződött volna az irigységtől, ha olyan tündérek állják körbe a bölcsőjét, mint amilyenek köröttem röpködtek. Egy párnás, pufók, nevetős szájú, és egy szikár, szigorú arcú. Mint a mesében. Kék! Sárga! Hosszú! Rövid! Nem! De igen! - Ment a vita és a vetélkedés, csattogtak a szikrák a varázspálcáikból, de közben adtak a lelkemnek szépséget, vidámságot, dacot, cinizmust, örömöt, bánatot... csodákat, álmokat... és Meséket, hogy ugyanolyan gyermek maradjak egész életemben, s majd "nemlétemben" is, mint Ők.

Tündér nem lett belőlem, csak egy folyton nevető, s csintalankodó boszorka-palánta. Meséltem, mikor még írni nem tudtam, beszéltem, beszéltem, beszéltem, megállíthatatlanul... majd rajzoltam "fecskefarkakat", kékkel, pirossal, sárgával, tintapacákat ejtve a füzetembe, melyeket öklömmel maszatoltam szét. Később szétszórtam önmagam "test-beszéddel", táncolva adtam magamból egyre többet és többet. Majd beállt a Csend...

 

Menü

Hírek

  • Elindul a Hotel and Sleep
    2010-10-06 19:01:54

    A Hotel and Sleep egy új kezdeményezés. Célja, hogy azoknak segítsen, akik utazni szeretnének. Szolgáltatásai ingyenesek és meggyorsítják a szállodafoglalást, a szálláskeresést.

    Hotel and Sleep

  • Inro Rádió
    2010-05-31 09:48:24
Asztali nézet