Művészeti linkportál
Ahová érdemes eljutni, oda nincs rövidebb út.
MENÜ

Artlinkcenter - művészeti linkportál

Művészeti linkgyüjteményFirst Aid 4 Souls

A First Aid 4 Souls zenekar az országban nem nagyon ismert. Vajon miért is lepődik meg rajta a szerkesztő? Annál inkább a nagyvilágban.

Azt mondják, hogy a művészet meglehetősen szubjektív foglalkozási forma, így bízzuk azt a műértőkre, hogy véleményezzék. Így van a szerkesztő a zenével is, többek közt. A paletta széles, ma már nem csak egy vagy két államilag támogatott banda nyomja, vagy éppen muzsikál.

A First Aid 4 Souls–ról így ír egy szakavatott újságíró:

2007-ben az a brit lemezkiadó cég fedezte fel, amely a Depeche Mode, a Test Department és a Cabaret Voltaire zenéjét adta ki. Az internetről találtak rá a zenéjére, és azt kérték, küldjön egy darabot a kiadó, a Some Bizarre jubileumi CD-jére. Gazdag István küldött egyet, amire azt válaszolták: nem tudna-e egy CD-re valót küldeni? Tudott. Erre azt felelték, ha lenne még, kiadnának egy dupla albumot. És kiadtak. Egyszerre volt a világpremierje Londonban, Tokióban és New Yorkban. Azóta a német zenei szaksajtóban azt a CD-t már gyűjtői ritkaságként tartják számon. Pár hete az Electro Arc német kiadó tette közzé Németországban, Nagy-Britanniában, Japánban és az Egyesült Államokban a First Aid 4 Souls új CD-jét. Magyarországon nem forgalmazzák, mert túl kicsinek találják ezt a piacot. De akik szeretik azt a különös zenét, amit Gazdag István kísérleti elektronikának nevez, azok az internetről gyakran meghallgatják.

 

Ízelítő videó:

 


 

Menü

Hírek

  • Elindul a Hotel and Sleep
    2010-10-06 19:01:54

    A Hotel and Sleep egy új kezdeményezés. Célja, hogy azoknak segítsen, akik utazni szeretnének. Szolgáltatásai ingyenesek és meggyorsítják a szállodafoglalást, a szálláskeresést.

    Hotel and Sleep

  • Inro Rádió
    2010-05-31 09:48:24
Asztali nézet